2015-02-10 Kommunikationschef anlitad för Nobel Center

Pressmeddelande 10 februari 2015

Rebecka Oxelström har idag utsetts till kommunikationschef för Nobel Center. Rebeckas uppdrag blir att driva kommunikationen kring den nya publika verksamhet som planeras i Nobel Center på Blasieholmen samordnat med byggprojektets utveckling.

Rebecka Oxelström har lång erfarenhet från ledande befattningar inom PR och kommunikation. Närmast kommer hon från rollen som kommunikationschef på det börsnoterade teknikkonsultbolaget Rejlers. Där har hon suttit i företagets koncernledning och drivit ett omfattande nordiskt varumärkes- och förändringsarbete. Dessförinnan arbetade Rebecka Oxelström i många år som press- och kommunikationschef inom Sweco-koncernen. Bland annat ledde hon det marknadsföringsarbete som gjordes när Swecos arkitekter ritade den svenska paviljongen till världsutställningen i Shanghai 2010. Rebecka Oxelström har en politices magisterexamen från Stockholms universitet.

Vi är glada över att ha rekryterat Rebecka Oxelström till det här viktiga uppdraget. Nu när projektet går in i en mer intensiv fas, i samband med plansamrådet, ökar behovet av att berätta om den breda publika verksamhet som ska bedrivas i Nobel Center. Vi är övertygade om att Rebecka har rätt profil och relevanta erfarenheter för rollen som kommunikationschef”, säger Lars Heikensten, VD i Nobelstiftelsen och styrelseordförande i stiftelsen Nobel Center.

Rebecka Oxelström kommer att tillträda sin tjänst under mars 2015.

 

Om Nobel Center

Nobel Center på Blasieholmen blir Nobelprisets hem i Stockholm. Nobel Center kommer att bygga upp sin publika verksamhet med utställningar, konferenser och skolprogram kring Nobelprisets unika kombination av ämnesområden – naturvetenskap, litteratur och fred. Med utgångspunkt i Nobelpristagarnas belönade insatser och inspirerande berättelser kommer Nobel Center att kunna ta sig an både vår historia, vår samtid och de stora frågor som är avgörande för vår värld och vår framtid. Nobel Center beräknas stå klart för inflyttning 2019.

Mer info: www.nobelcenter.se

Kontakt: Elsa Thambert, projektkoordinator Nobelhuset AB

elsa.thambert@nobelcenter.se, +46 707 86 57 90

 

Rebecka Oxelström Foto: Johan Olsson

Rebecka Oxelström
Foto: Johan Olsson