Petra Dalunde, Chief Operating Officer för Urban ICT Arena

petra_300

Vad tycker du om Nobel Center?
Vilken stad som helst i världen skulle vara mycket glad för möjligheten att husera ett Nobel Center. Jag har svårt att föreställa mig att det skulle placeras någon annan stans än i stadens hjärta. Jag tycker att det är viktigt för Stockholm att visa världen hur mycket Nobel betyder och då är Blasieholmen en alldeles ypperlig plats att ha ett Nobel Center på.

Behövs ett Nobel Center?
Idag saknas ett Nobel Center med verksamheter som på ett positivt sätt påverkar sin omvärld lokalt, regionalt och globalt. Med vetenskapen som grund skulle det kunna vara en mötesplats som samlar olika människor för att skapa nya goda relationer, kunskaper och möjligheter. Att Stockholm får vara platsen där dessa möjligheter finns är fantastiskt.

Hur blir det relevant för Kista?
Jag ser framför mig en massa spännande kopplingar mellan ett Nobel Center och den övriga staden. I synnerhet längs Blå linjen som utgör en naturlig koppling mellan Kungsträdgården och Kista, Husby och Akalla. Det kommer att bli lätt för Nobelpristagare att besöka Kistas Makes Spaces även i framtiden och för eleverna att besöka Nobel Center.

Vad är på gång i Kista under hösten?
I höst jobbar vi med Urban ICT Arena – en mötesplats och testbädd för digitalisering i samhällets och individens tjänst, att utveckla Kistas stadsmiljö och att färdigställa den vision, KSC2046, som vi arbetar med att ta fram inför Stiftelsen Eletrums trettioårsjubileum.