Maria Maruska, vd Lydmar Hotel

Maria Maruska
Vad tycker du om ett Nobel Center på Blasieholmen?

Det känns spännande med en så stor nysatsning på Blasieholmen som mer och mer blir en destination i sig själv i Stockholm. Jag har arbetat på Blasieholmen i 20 års tid och när jag började fanns i stort sett bara Grand Hôtel och Nationalmuseum. Det gjorde att både Blasieholmen och Skeppsholmen var tomma mörka ytor, förutom Grand Hôtel, efter klockan 18 på kvällarna. Nu, 20 år senare, har det etablerats både fantastiska hotell, fler levande museum och restauranger, kajen och Nationalmuseum rustas upp vilket gör att området har blivit levande för både stockholmare och turister.

Vad kan Nobel Center betyda för Stockholm?
Jag har jobbat med Nobelgästerna och arrangemangen kring Nobelpriset under min tid som Källarmästare inne på Grand Hôtel och jag tror faktiskt inte att Sverige och stockholmarna förstår vilken otrolig renommé och prestige Nobelpriset har för Sverige – det är känt i hela världen och med ett center kommer det att bli en väldigt uppskattad mötesplats vilket gör att fler resenärer kommer hit för att besöka Stockholm. För Lydmar som ligger i närområdet innebär det fler gäster på både hotellet och  matsalen vilket känns jättebra.

Vad brukar era hotellgäster uppskatta när de kommer till Stockholm?
De uppskattar att Stockholm är liten storstad, att det är säkert, allt vatten runtomkring och skärgården i synnerhet. Sen är Stockholm bland de främsta städerna på både mode, musik och designfronten.

Vad är på gång på Lydmar ?
Vi ska renovera hela vår lobby, göra vernissage och ha gästspel i matsalen.