Slideshow

 • slide_1

  Nobel Center blir Nobelprisets nya hem i Stockholm

 • slide_2

  Med ett fantastiskt läge

  I anslutning till Nobel Center skapas en ny allmän plats i soligt söderläge på Blasieholmen i Stockholm.

 • slide_3

  Ett öppet och publikt hus

  I Nobel Center skapas en ny arena för utställningar, vetenskapliga seminarier, föredrag och samtal om dagsaktuella ämnen och evenemang av olika slag.

 • slide_4

  Nobelsalen

  Högst upp i Nobel Center erbjuder ett stort auditorium ett panorama över staden. Här kommer Nobelpriset att delas ut den 10 dec varje år.

En plats som engagerar, inspirerar och väcker nyfikenhet

Nobel Center ska uppföras på Blasieholmen, på en fantastisk plats i Stockholms centrala vattenrum. Med en bred publik verksamhet kommer Nobel Center att bjuda in till Nobelprisets unika värld av naturvetenskap, humaniora och fredsarbete. Nobelpriset och Nobelpristagarnas berättelser kommer att ligga till grund för centrets utställningar, programverksamhet och medieproduktioner. Nobel Center ska bli en tillgänglig och angelägen mötesplats som stimulerar nyfikenhet och kreativitet. Stockholms stad har under många år reserverat den här tomten för en publik verksamhet av internationellt intresse. Nobel Center kommer att öka platsens värde och göra den mer tillgänglig för Stockholmare och mer långväga besökare. Ett efterlängtat besöksmål kommer äntligen att bli verklighet.

Vi står inför en spännande resa och välkomnar alla att följa oss längs vägen!

Senaste nytt

Nobel Center presenteras för Nobelpristagare

Den 28 juni  inleds det sextiofemte Nobelpristagarmötet i Lindau, Tyskland. I år är 65 tidigare pristagare på plats för att möta varandra och unga forskare från jordens alla hörn. 650 deltagare från 88 länder kommer att finnas på plats. Nobelmuseets Olov Amelin kommer också att medverka.

Vår ambition är att Nobel Center ska locka Nobelpristagare att komma till Stockholm året om för att träffa studenter, forskare, politiker och en intresserad allmänhet. Därför är det givetvis givande för oss att samla in idéer kring hur de ser på en den nya mötesplats vi vill skapa”, säger Olov Amelin.

Läs mer här

Följ projektets utveckling