Slideshow

 • slide_1

  Nobel Center blir Nobelprisets nya hem i Stockholm

 • slide_2

  Med ett fantastiskt läge

  I anslutning till Nobel Center skapas en ny allmän plats i soligt söderläge på Blasieholmen i Stockholm.

 • slide_3

  Ett öppet och publikt hus

  I Nobel Center skapas en ny arena för utställningar, vetenskapliga seminarier, föredrag och samtal om dagsaktuella ämnen och evenemang av olika slag.

 • slide_4

  Nobelsalen

  Högst upp i Nobel Center erbjuder ett stort auditorium ett panorama över staden. Här kommer Nobelpriset att delas ut den 10 dec varje år.

En plats som engagerar, inspirerar och väcker nyfikenhet

Nobel Center ska uppföras på Blasieholmen, på en fantastisk plats i Stockholms centrala vattenrum. Med en bred publik verksamhet kommer Nobel Center att bjuda in till Nobelprisets unika värld av naturvetenskap, humaniora och fredsarbete. Nobelpriset och Nobelpristagarnas berättelser kommer att ligga till grund för centrets utställningar, programverksamhet och medieproduktioner. Nobel Center ska bli en tillgänglig och angelägen mötesplats som stimulerar nyfikenhet och kreativitet. Stockholms stad har under många år reserverat den här tomten för en publik verksamhet av internationellt intresse. Nobel Center kommer att öka platsens värde och göra den mer tillgänglig för Stockholmare och mer långväga besökare. Ett efterlängtat besöksmål kommer äntligen att bli verklighet.

Vi står inför en spännande resa och välkomnar alla att följa oss längs vägen!

Flera svenska profiler höjer rösten för Nobel Center

Förra onsdagen inleddes samrådet av detaljplanen för Nobel Center på Blasieholmen i Stockholm. Nu ger svenska profiler sin bild av projektet i en rad intervjuer i videoformat. Du hittar dem här på sidan under rubriken ”Röster om Nobel Center”. En av dem som uttalat sig är före detta ABBA-medlemmen Björn Ulvaeus:

-Jag tycker det är viktigt för Stockholm med ett Nobel Center, jag tror att det kommer bli ett landmärke av rang, säger Ulvaeus. Läs mer…

Följ projektets utveckling