Slideshow

 • Nobelsalen

  Högt upp i Nobel Center erbjuder ett stort auditorium ett panorama över staden. Salen kommer att fungera för olika typer av öppna föreläsningar, kulturarrangemang och vetenskapliga möten året om.

 • Med ett fantastiskt läge

  I anslutning till Nobel Center skapas en ny allmän plats i soligt söderläge på Blasieholmen i Stockholm.

 • I hjärtat av Stockholm

  Ett efterlängtat besöksmål kommer äntligen att bli verklighet.

 • En källa till kunskap och inspiration

  Nobel Center vill stimulera nyfikenhet och kreativitet. Ett brett skolprogram kommer att vända sig till skolbarn, studenter och lärare.

 • Idéer som förändrar världen

  I Nobel Center står Nobelpriset och Nobelpristagarnas berättelser i fokus. Det är berättelser om mod, övertygelse och envishet. Det är berättelser som bevisar att idéer kan förändra världen.

 • Ett öppet och publikt hus

  I Nobel Center skapas en ny arena för utställningar, vetenskapliga seminarier, föredrag och samtal om dagsaktuella ämnen och evenemang av olika slag.

 • Nobel Calling!

  Vi välkomnar dig till givande möten och unika evenemang, inte sällan i sällskap av Nobelpristagare, framstående forskare eller andra nyfikna, drivna och modiga världsförbättrare.

Nobel Teacher Summit

Den 6 oktober välkomnar vi lärare att under en dag dela med sig av sina erfarenheter, lära av andra och inspireras av Nobelpristagare och framstående forskare. Program och anmälan

Fullspäckad höst

När årets Nobelpristagare tillkännages i oktober har vi särskilt många spännande aktiviteter att ta del av. Läs mer

Stort stöd för Nobel Center

Närmare hälften av stockholmarna är positiva till planerna på ett Nobel Center visar en undersökning som Ipsos har gjort på uppdrag av Nobelstiftelsen. Undersökningen visar även att hela 59 procent vill besöka ett framtida Nobel Center. Läs mer

En plats som engagerar, inspirerar och väcker nyfikenhet

Nobel Center ska uppföras på Blasieholmen, på en fantastisk plats i Stockholms centrala vattenrum. Med en bred publik verksamhet kommer Nobel Center att bjuda in till Nobelprisets unika värld av naturvetenskap, humaniora och fredsarbete. Nobelpriset och Nobelpristagarnas berättelser kommer att ligga till grund för centrets utställningar, programverksamhet och medieproduktioner. Nobel Center ska bli en tillgänglig och angelägen mötesplats som stimulerar nyfikenhet och kreativitet. Stockholms stad har under många år reserverat den här tomten för en publik verksamhet av internationellt intresse. Nobel Center kommer att öka platsens värde och göra den mer tillgänglig för Stockholmare och mer långväga besökare. Ett efterlängtat besöksmål kommer äntligen att bli verklighet.

Vi står inför en spännande resa och välkomnar alla att följa oss längs vägen!